Beste ouders/verzorgers,

U heeft van de leerkracht informatie ontvangen om uzelf aan te melden bij Social School. In het pakketje heeft u een handleiding en de koppelcode(s) van uw kind(eren) gekregen. De handleiding zal u zeer waarschijnlijk goed op weg helpen om met Social School aan de slag te kunnen gaan. Mocht u toch nog vragen hebben, kijk dan het filmpje en de vragen hieronder. Mogelijk helpt dit u weer op weg. Zo niet, kom dan bij de leerkracht langs zodat we het samen kunnen regelen.

Tot aan de zomervakantie werken we met een beperkte communicatievorm binnen Social Schools. De leerkrachten kunnen berichten naar ouders sturen, absentiemeldingen kunnen door ouders worden geplaatst en de schoolkalender is zichtbaar. Ook kan iedere ouder zelf contactgegevens plaatsen, wijzigen en kiezen om deze wel/niet te delen met de andere ouders uit de groep. We zullen daarom geen leerlinglijsten in het begin van het schooljaar meer uitdelen.

In de komende weken gaan we samen met u vaardiger worden in het gebruiken van Social Schools en zullen er mogelijk extra toepassingen open worden gezet. Hierover wordt u dan geïnformeerd.

Wij wensen u veel succes met het gebruik van Social Schools. Als u nog tips heeft, horen we het graag.

Vragen rondom aanmelden en eerste gebruik
Wat is de link om in te loggen in Social Schools via de computer?

Als je de webapp van Social Schools wilt gebruiken kun je inloggen via app.socialschools.eu. De app voor het gebruik van Social Schools is gratis te downloaden.

Apple (iOS)
Voor iOS gebruikers staat hij in de Appstore (Social Schools 3.0)
Ondersteund worden iPhones en iPads met een iOS versie 9.3 of hoger

Android
Voor Android gebruikers staat hij in de Playstore (Social Schools 3.0)
Ondersteund worden telefoons en tablets met een Android versie 4.4 (KitKat) of hoger

Windows
Microsoft Windows gebruikers kunnen alleen de webversie gebruiken. Dit kan ook via de mobiele telefoon door in te loggen via een webbrowser zoals bijvoorbeeld Google Chrome of Internet Explorer. 

Ik heb de app geïnstalleerd maar ik kan niet inloggen, wat nu?
  • Waarschijnlijk heb je de oude Social Schools app gedownload. Let erop dat je de “Social Schools 3.0” app download uit de Appstore of Playstore!
    Naar de Playstore
    Naar de Appstore
  • Heb je wel de goede app geïnstalleerd maar kun je toch niet inloggen? Vraag dan een wachtwoord-reset aan door op “wachtwoord vergeten” te klikken in het inlogscherm.
Ik heb niet al mijn kinderen in mijn account, hoe koppel ik mijn andere kinderen?

De school kan je uitnodigen om je andere kinderen toe te voegen in je account.  Ontbreken er kinderen en heb je geen uitnodiging ontvangen? Vraag dan even aan de groepsleerkracht of beheerder op school om je uit te nodigen. Je ontvangt van de school een uitnodiging per email of op papier met daarop een koppelcode. Zie ook de volgende vragen.

Ik heb een koppelcode ontvangen, wat moet ik nu doen?

De koppelcode kun je gebruiken om een account te maken of als je al een account hebt om een extra leerling aan je account te koppelen.Heb je de koppelcode ontvangen per brief? Lees dan de volgende handleiding

Hoe kan ik instellen dat mijn partner ook de berichten ontvangt, zonder dat hij/zij een account hoeft aan te maken?

Vanwege de bescherming van persoonsgegevens sturen we niet alle inhoud van berichten mee in de e-mail meldingen. Zo voorkomen we dat bijvoorbeeld foto’s van uw kinderen in onbeveiligde mailboxes terechtkomen. Daardoor kan uw partner alleen de volledige berichten lezen als hij/zij ook een account aanmaakt.

Kan ik een absentie wijzigen?

Nadat je een absentie hebt gemeld kun je deze niet meer wijzigen, vul de melding dus zorgvuldig in.

U kunt nog meer informatie vinden op de site van Social School

veel gestelde vragen Social School